Nieuwe planten 2014

De nieuwe planten 2014 zijn allemaal aangekocht omdat ik mijn tuin ben kwijt geraakt en opnieuw moest beginnen heb ik dit jaar geen tijd om nieuwe planten zelf te zaaien.

Ik ben weer begonnen met een volkstuin, maar hiervan is een gedeelte dat geheel in de schaduw ligt en een gedeelte dat later in de middag zon krijgt. Voor de schaduw kant heb ik niet veel zaden omdat ik altijd een tuin in de volle zon heb gehad en nu heb ik dus een hoop planten moeten kopen omdat ik dit gedeeltje van de tuin zo snel mogelijk vol wil hebben.

Verder heb ik er een tuin bijgepakt die wel de hele dag in de zon ligt, dus hiervoor heb ik volop aan het zaaien en hoop voor de winter toch wel veel uitgezet te hebben zodat het volgend jaar weer een bloemenzee wordt.Bijna alle planten heb ik via marktplaats gekocht bij hobbykwekers en ander tuinliefhebbers. De planten waren allemaal opgekweekt in potten en goed doorworteld. Ik ben aangenaam verrast dat het er allemaal zo goed uit ziet.

Wat ik gekocht heb voor de schaduw/halfschaduw tuin:

aconitum

Aconitum carmicaelii ‘Cloudy’

Monnikskap
Actaea simplex (Cimifuga) Prachtkaars
Alchemilla mollis Vrouwenmantel
anemoonAnemoom – doodgegaan te nat – nieuwe gehaald bij de Aldi  
Aruncus dioicus Geitenbaard
Astiboides abularis Tafelblad
Astilbe Pluimspirea
caliminthaCalamintha nepeta Bergsteentijm
Campanula adenda Klokjesbloem
chelone obliquaChelone obliqua Schildpadbloem
Clematis – The President, Piilu, Justa Bosrank
Cytisus Brem

Wil je meer weten of de planten die ik allemaal gezaaid heb ga dan naar de planteninformatie