Ingevroren zaden gezaaid

Vandaag de zaden die in de diepvries stonden laten ontdooien en gezaaid.
Ik heb ze allemaal binnenshuis gehouden, alleen de Stachus officinalis heeft een max. kiemtemepatuur van 5 graden. Deze heb ik in de koelkast gezet. Ben zeer benieuwd wat dit experiment gaat opleveren.

zaaien 2015Verder nog veel zaden van de oogst van najaar 2013 en deze ben ik nu ook druk aan het zaaien. Ik kreeg vorig jaar van Ineke (hobbykwekerij de wind) een stapel zaaitrays. Deze heb ik zo geknipt dat ze precies in een zaaibak passen en nu in iedere cel 1 zaadje. Veel werk en met hele kleine zaden lukt dat niet maar over het algemeen gaat dat prima. Even de tijd voor nemen. Nu maar hopen dat er ook wat gaat kiemen. Het huis komt dus weer aardig vol te staan met bakjes. Nu maar hopen – dat als de plantjes genoeg gegroeid zijn – het niet 20 graden gaat vriezen want dan kan ik nergens naar toe met de zaailingen.

Reacties zijn gesloten.