Eindelijk mooi weer

tulpenBijna half april en nu dan toch eindelijk mooi weer! De tulpen en narcissen staan uitbundig te bloeien wat een heerlijk gezicht.

Lekker aan de gang gegaan. Moest nog veel planten verzetten die ik er vorig jaar maar wat lukraak had aangeplant my latest blog post. De dit jaar aangekochte plantjes staan allemaal in de grond behalve de Gunnera, die heeft wat extra aandacht nodig, dus daar moet ik mij nog even in verdiepen. De Astilboides tabularis (tafelblad) en de Darmera peltata (schildblad) laten zich nog niet zien, lijkt me een beetje laat maar ik geef de hoop nog niet op. Ze kunnen tenslotte niet doodgevroren zijn. Ik had ze goed afgedekt en het is praktisch geen winter geweest. Ook had ik ca. 10 varens gezet en daar zie ik er tot nog toe maar 1 boven de grond komen. De Helleborus begint nu pas te bloeien. Het gaat er gek aan toe in mijn tuintje.

Thuis heel druk geweest met het voorzaaien van de nieuwe planten met wisselend succes, zie hiervoor gezaaid 2015. Door de aanhoudende koude nachten moest ik de plantjes ook thuis verspenen dus deze eerste mooie dagen bezig geweest met de plantjes naar de kas verhuizen. Toch nog zo’n 150 stuks. En dan is er nog veel dat nog verspeend moet worden. In mei ga ik de zaden die ik nog niet heb gezaaid zaaien in de kas.

Voor het groententuintje heb ik toch maar besloten om het te laten frezen omdat ik erg opzie tegen het spitten en behoorlijk last heb van mijn rug. Alleen duurt dat een beetje te lang naar mijn zin, de aardappelen moeten nu echt de grond in! Voorgezaaid in de kas en platte bak – Tuinbonen, stambonen, stamsnijbonen, bietjes en schorseneren. In de volle grond gezaaid de worteltjes. De knoflook staat er prima bij gelukkig. Thuis gezaaid in potjes – tomaten – paprika en pepers.

Reacties zijn gesloten.