Begin gemaakt met de schaduwkant

de eerste schaduwplantjesDe planten die ik op de kwekerijdag van de Botanische tuin op 2e paasdag heb gekocht voor de schaduwkant van mijn tuin staan inmiddels op zijn plek. Het is maar een beginnetje – want hoewel ik twee fietstassen vol geladen had met planten lijkt het niet veel als het 1 keer in de tuin staat. o.a. Aconitum, Astilbe, Varens, Dicentra, Kirengeshoma palmata waar ik ook heel benieuwd naar ben. Schijnt geen snelle groeier te zijn, ik wacht het maar af.

 

podophyllumEen van de planten is de Podophyllum hexandrum die een mooie rode bloem onder het blad verbergt. Nu ik even zit te googlen op deze plant betwijfel ik of het wel de juiste is. Dit is de naam die de kweker mij heeft gegeven, maar wat ik lees moeten ern witte bloementjes in komen, ik zal nog eens navraag moeten doen.

 

 

iets in bloeiEen sprankje hoop dat het allemaal wel goed komt. De Potentilla en de Brem bloeien. De Potentilla moet ik nog flink bijzaaien want die moet langs de hele rand komen.

Reacties zijn gesloten.